фото: Rickmouser45, УикипедияДжордж Флойд почина малко след като беше арестуван в

...
фото: Rickmouser45, УикипедияДжордж Флойд почина малко след като беше арестуван в
Коментари Харесай

Семейството на убития при арест афроамериканец Джордж Флойд ще получи рекордно обезщетение

фото: Rickmouser45, Уикипедия

Джордж Флойд умря малко откакто беше задържан в град Минеаполис, което провокира огромни протести и митинги в Съединени американски щати.

46-годишният мъж е умрял от " кардиопулмонарен потрес ", или с други думи от ненадейно спиране на дихателните и сърдечните функционалности, провокиран от употребяваните от полицията средства за задържането му, сочи отчет на Бюрото за съдебномедицински експертизи.

Семейството на убития при арест афроамериканец Джордж Флойд ще получи 27 милиона $ обезщетение от американския град Минеаполис.

С рекордната сума беше уредено гражданското дело, което околните на Флойд заведоха. Половин милион $ от компенсацията ще отидат за квартала, където Флойд беше задушен от служителя на реда Дерек Шовин, заяви

Случаят провокира огромни митинги в Съединените щати против полицейското принуждение и в отбрана на правата на афроамериканците в страната. Малко след експлоадирането на демонстрациите служителят на реда Дерек Шовин беше задържан и упрекнат в ликвидиране. Ако той бъде приет за отговорен, може да получи оптималната присъда от 65 години затвор.

По-късно тази година се чака да стартират и правосъдните каузи против останалите трима униформени, забъркани в тази ситуация.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР